If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Търся пластмасовите панели по вратите върху които са разположени копчетата за ел стъклата,трябват ми и за 4-те врати,търся в добро състояние без надраскано от фейслифтната алфа ромео 156,от стари алфи не ми вършат работа,моля и за снимки,Поздрави
Няма ли да стане по-лесно ако пуснеш темата в купува-продава раздела.
По-достойно е да си останеш с убежденията,отколкото
конюнктурно на стари години да "прогледнеш".
Alfa Romeo 156 1.8ts 1997 - ex.
Alfa Romeo 156 1.8ts 2001
Колега, казвай тайната, че и на мен ми лепне жабката на задното стъкло. Чувал съм, че третират с някакви разтворители и махат цялата тази гняс и след това ги боядисват. Ако има друг вариант, моля да го споделиш. Поздрави.
Абе ако съм гадняр ще кажа че тайната я споделям само на Италфеста, на маса, ама айде...
И без това Емзо ще иска авторски права...
Препарата се казва Меглио, сигурен съм че го познавате...обезмаслител.
Демонтирате и разглобявате детайла, напръсквате и изчаквате малко, после бършете с парцал.
Нататък има 2 варианта:
1. Бършете до дупка, докато остане само пластмаса и ако сивее или белее - пръскате със спрей и стискате палци да не почне да се люпи.
2. Бършете, ама не до дупка, да си пстане малко от лепнещото покритие - т.е. Да му вземете горния слой, който е взел да се разлага. Чакате да изсъхне детайла и си го монтирате.
При мен така лекувах панела на ел стъклата на дясната врата. За разлика от другите три беше адски надран и лепнеше - явно някоя кака докато я е возил Иво (предния собственик) я от страх, я от кеф е стискала нокти
Та като му взех горния слой, вече 2 години е като нов. Мислех да обработя и другите три панела, ама те са си добре. Разликата е че този не така "мек" на пипане, но изглежда по същия начин.
За вариант 2 не давам гаранция че става на всякъде, вариант 1 - да... Пробвано е и при Стило - дажбка, бутони, лостчета и т.н.
Alfa Romeo 159 SW ti, 2,4JTDm, Nero carbonio.
..т'ва е Алфа,последното което губиш е надежда...
Comment